Proud to be Senior

De pensioenen zullen de komende tien jaar gemiddeld 5 procent extra omlaag gaan, bij sommige fondsen zelfs 10 procent.  Boosdoener is de aangepaste rekenrente

 

Onderzoeksbureau Aon Hewitt heeft de gevolgen van de nieuwe pensioenregels en de rekenrente die De Nederlandse Bank de afgelopen zomer oplegde, doorgerekend. De gevolgen zijn voor gepensioneerden niet fraai. Volgens het onderzoeksbureau zal de koopkracht van gepensioneerden de komende tien jaar gemiddeld 5 procent omlaag gaan, bij sommige pensioenfondsen zelfs 10 procent. De terugval komt bovenop de koopkrachtverslechtering van 2 tot 3 procent, waar gepensioneerden en pensioenopbouwers eerder al mee te maken kregen.

Aon Hewitt keek naar de effecten van de nieuwe pensioenregels, die dit jaar van kracht werden en naar de gevolgen van de aanpassing van de rekenrente, die De Nederlandsche Bank (DNB) deze zomer doorvoerde. Ook staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken laat momenteel onderzoek doen naar de gevolgen van de nieuwe regelgeving. Het ministerie doet dit onderzoek samen met De Nederlandse Bank, de Pensioenfederatie en het Centraal Plan Bureau. Klijnsma verwacht de resultaten van har onderzoek op 9 oktober in kaart te hebben.

Nico van Scheijndel

1 oktober 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.