Proud to be Senior

Ouderen willen net als jongeren van alles kunnen  doen met hun telefoon. De speciale seniorentelefoons zijn aardig, maar toch hebben ook ouderen liever een smartphone.

 

Nestor, het verenigingsblad van de Unie KBO, heeft onderzoek laten doen naar welke telefoons ouderen het liefste gebruiken. Dat blijken niet de speciale seniorentelefoons te zijn met grote knoppen en speciale noodknop. Ook de speciale smartphones voor ouderen vallen niet in de prijzen, het scherm zou reflecteren, de camera maakt geen goede foto’s en de telefoon is traag.

Uiteindelijk willen de ouderen uit het testpanel ( 65 tot 78 jaar) net als jongeren een smartphone. De ouderen willen ook kunne Whatsappen met familie, op foto’s zien wat hun vrienden aan het doen zijn, Wordfeud spelen of beeld bellen. De Microsoft Lumia 535 voldeed volgens de testers het beste aan de eisen. Met een aanschafprijs van € 100 is hij ook nog goed betaalbaar. Het nadeel van de Lumia is dat het besturingssysteem van Microstift niet erg gangbaar is. De nummer twee uit de test, de Acer Liquid Jade S heeft voor de deelnemers een mooi design, een goede camera en een simpel menu. Het toestel valt met € 203 echter wel een stuk duurder uit en staat mede daardoor op plaats twee.

Nico van Scheijndel

5 oktober 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.