Proud to be Senior

Reizigers die niet alleen hun vliegreis boeken via internet, maar er ook een auto of hotel bij huren zijn door een akkoord van het Europees Parlement beter beschermd.

 

Gisteren is het Europees Parlement akkoord gegaan met nieuwe wetgeving die de boeker van een pakketreis via internet de zelfde rechten geeft als de boekers van een dergelijke reis via een reisbureau. De verschillende EU-lidstaten moeten deze wetgeving nu in de eigen wetgeving gaan opnemen. Een pakketreis bevat naast de reiszelf bijvoorbeeld ook een hotelkamer en, of een huurauto.

De nieuwe wet geeft personen die een pakketreis boeken via het internet meer rechten. Nu is het nog zo dat iemand die zelf zijn ticket via internet koopt en daarbij een hotel boekt of auto huurt geen bescherming heeft. Met de nieuwe wet krijgt de zelfboeker bij het boeken van een pakket op internet dezelfde bescherming als de reiziger die via een touroperator boekt.

De zelfboeker krijgt met de nieuwe wet meer recht op hulp bij problemen of op vergoeding bij faillissement. Zelfboekers krijgen drie extra nachten als ze door een terreurdaad of bijvoorbeeld een aswolk langer op hun vakantieadres moeten blijven. Bovendien moet de bookingsite zorgen voor een duidelijk aanspreekpunt bij calamiteiten en mogen zelfboekers hun reis annuleren bij een te grote prijsstijging.

Bij het boeken van de reis moet het duidelijk zijn wie de verantwoordelijkheid voor het hele pakket heeft. De reiziger moet daar vooraf over worden ingelicht.

Nico van Scheijndel

28 oktober 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.