Proud to be Senior

Check je pensioen

oktober 27th, 2015

Met de campagne Even snel je pensioen checken? Wel zo gemakkelijk! vraagt de Stichting Pensioenfederatie aandacht voor het toekomstige pensioen. Met nieuwe mogelijkheden is nog meer inzicht.

 

Voordat je met pensioen gaat al weten wat je na je pensioen aan inkomen mag verwachten was nog nooit zo gemakkelijk. Sinds 2011 hebben we al de website www.mijnpensioenoverzicht.nl waar je kunt nakijken hoeveel AOW en pensioen er bij verschillende instanties is opgebouwd. Nu kun je er ook vinden wat de gevolgen zijn van een nieuwe baan, ontslag, trouwen of scheiden. Sinds kort kun je ook eenĀ  vergelijking maken tussen het huidige inkomen en het inkomen van later. Niet alleen voor jezelf, maar als je partner ook inlogt met de DigiD, dan kun je ook het gezamenlijke pensioen bekijken.

Gisteren startte de Stichting Pensioenfederatie de campagne Even snel je pensioen checken? Wel zo gemakkelijk! Zij willen vooral AOW-minners wijzen op hun toekomstige pensioen. De achterliggende gedachte is, dat je zeker als je jong bent voldoende tijd hebt om extra bij te sparen als dat noodzakelijk is, zodat al je eenmaal met pensioen bent het leven financieel leuk blijft. De campagne richt zich dan ook met name op de 50-minners. Maar ook 50-plussers kunnen veel aan de site hebben. Nu weten waar je later aan toe bent geeft rust of maakt dat je nu wat (extra) op zij zet.

Nico van Scheijndel

27 oktober 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.