Proud to be Senior

Actieplan 50 plus is mislukt

oktober 12th, 2015

Het actieplan dat in twee jaar 22.500 werkloze 50-plussers aan een baan moest helpen is mislukt. Nog geen 30 procent van de doelstelling is gehaald.

 

De grote uitzendbureaus en het UWV hebben met de minister van Sociale Zaken afgesproken, dat ze in twee jaar tijd samen 22.500 werkloze 50-plussers aan een baan zouden helpen. Volgens het televisieprogramma Nieuwsuur zijn het er niet meer dan 6.555 geworden.

De NBBU (brancheorganisatie voor uitzendbureaus) laat in een persbericht weten dat 27 procent van de werkzoekende ouderen aan het werk gaat via een uitzendbureau. Omgerekend zijn dat 30 duizend plaatsingen. De NBBU zegt zich niet alleen op de regeling van het Actieplan 50 plus te baseren, maar op het totaal aantal vijftigplussers dat via een uitzendbureau aan een baan komt.

Leden van de Tweede Kamer hebben zich naar aanleiding van het nieuws uitgesproken. Ook ouderenorganisatie ANBO is niet blij met de gegevens. Directeur Liane den Haan van de ANBO wil dat onderzocht wordt, waarom het Actieplan 50-plus niet werkt. Zelf heeft ze er wel ideeën bij: het ontbreekt aan persoonlijk contact tussen de uitzendbureaus en de werkzoekenden. Volgens Den Haan is 50-plussers naar werk begeleiden maatwerk. Daarnaast moet volgens de ANBO de scholingsvoucher bekender worden en seniorendagen moeten vervangen worden voor scholing of training.

Minister Asscher van Sociale Zaken laat ondertussen weten, dat hij de zaak zal bespreken bij de behandeling van de begrotingsonderhandelingen van Sociale Zaken.

Nederland telt in totaal 350 duizend werkloze vijftig plussers. Van hen is twee derde al ruim een jaar werkloos.

Nico van Scheijndel

12 oktober 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.