Proud to be Senior

De Nederlandse Bank maakte gisteren de positie van de Nederlandse pensioenfondsen bekend aan het einde van het tweede kwartaal. Vrijwel alle fondsen deden het slecht.

 

Het gaat niet goed met de pensioenfondsen in Nederland. Ze staan dan wel volgens een onderzoek van Allianz op nummer een in de wereld als het gaat om betrouwbaarheid en zekerheid, maar voordat er weer geïndexeerd kan worden is er nog een lange weg te gaan. Gisteren publiceerde De Nederlandse Bank voor het eerst de cijfers van de verschillende pensioenfondsen. Op een enkele uitzondering na mag er nog niet geïndexeerd worden. Erger, in het tweede kwartaal zijn veel pensioenfondsen er op achteruit gegaan door de slechte beleggingsresultaten.

In de opsomming van DNB staat de beleidsdekkingsgraad van het pensioenfonds genoemd en de dekkingsgraad die het fonds minimaal moet hebben voordat er geïndexeerd mag worden. Die vereiste dekkingsgraad kan per pensioenfonds verschillen, omdat het deelnemersbestand en financiering van een fonds verschillend kan zijn.

Op de site van DNB vindt u alle pensioenfondsen en hun dekkingsgraad.

Nico van Scheijndel

18 september 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.