Proud to be Senior

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken heeft bepaald, dat de afkoop van een klein pensioen geen inkomen meer is voor de partnertoeslag-AOW. Bent u al gekort, dan is er hoop.

 

AOW’ers die voor hun jongere partner een partnertoeslag-AOW ontvangen, zullen in de toekomst niet meer gekort worden als het pensioenfonds een klein pensioen afkoopt voordat de jongste partner zelf AOW ontvangt. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken heeft namelijk bepaald dat de afkoopsom van een klein pensioen niet langer als inkomen wordt gezien. Voor de AOW’ers die al met de korting op de partnertoeslag-AOW te maken hebben gehad, gaat ze bezien of het mogelijk is of zij kunnen worden gecompenseerd.

Sinds dit jaar hebben pensioenfondsen een keuzerecht waarmee de persoon, die recht heeft op de afkoop van een klein pensioen de mogelijkheid heeft om zelf te bepalen wanneer hij dat geld ontvangt. Is dat op het moment dat hij zelf AOW ontvangt, dan wordt de oudste partner niet gekort op de partnertoeslag-AOW. Maar wordt de afkoopsom ontvangen terwijl de oudste partner nog partnertoeslag-AOW ontvangt, dan kort de SVB die toeslag met het ontvangen afkoopbedrag. Door de bepaling dat het afkoopbedrag niet meer als inkomen wordt gezien is het keuzerecht feitelijk overbodig geworden.

Een pensioen mag het pensioenfonds afkopen wanneer het kleiner is dan € 462,88 bruto per jaar.

 

25 september 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.