Proud to be Senior

Aandacht voor kwetsbare ouderen

september 10th, 2015

Ouderenorganisatie ANBO heeft bij de Vaste Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gepleit om meer aandacht te besteden aan ouderen die zich dreigen te verwaarlozen.

 

Uit onderzoek van ouderenorganisatie ANBO onder 11.000 senioren blijkt een kwart van de ondervraagden kwetsbaar. Zij zijn niet in staat om zelf de regie over het eigen leven te voeren of zelfredzaam te zijn. Het gevolg is dat deze ouderen zich verwaarlozen, omdat de verzorgingshuizen gesloten zijn en ouderen langer thuis zelfstandig moeten blijven wonen; iets wat deze ouderen eigenlijk niet kunnen.

Dat heeft ernstige gevolgen voor deze ouderen zelf, maar ook voor de maatschappij als geheel. Dat laatste heeft voornamelijk betrekking op de kosten die gemoeid zijn met de opvang van de verwaarloosde ouderen.

Ouderenorganisatie ANBO pleit er bij de Kamerleden dan ook voor om meer aandacht te hebben, voor deze kwetsbare groep in de samenleving. Een oplossing is het opzetten van beschutte woonvormen voor ouderen die zich in ernstige mate dreigen te verwaarlozen. Ook minister Blok van Wonen zou zich naast de minister van Volksgezondheid volgens de ANBO met deze problematiek moeten bemoeien.

Nico van Scheijndel

10 september 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.