Proud to be Senior

Onrust over de AOW

augustus 14th, 2015

De huidige AOW-discussie zorgt er voor dat 45 procent van de bevolking zich ongerust maakt over het toekomstige inkomen. Maar ze zien ook oplossingen.

 

Velen (50 procent van de bevolking) zouden in het verleden meer gespaard hebben als ze hadden geweten dat ze minder van de AOW hebben te verwachten dan ze eerder hadden gedacht. Van de bevolking maakt 45 procent zich ongerust over het toekomstige inkomen door de huidige AOW-discussie. Daar is ook reden voor, want 70 procent van de bevolking heeft naast het reguliere pensioen geen andere maatregelen getroffen voor een extra aanvullend pensioen.

Oplossingen zien de deelnemers van het onderzoek van Achema wel. Zo is 60 procent voorstander van doorwerken nadat de eerste AOW is ontvangen. Bezitters van een eigen huis zeggen voor 29 procent de overwaarde van de eigen woning aan te willen wenden voor extra pensioen. Het eigen huis verkopen en kleiner gaan wonen ziet 68 procent als oplossing. Nog eens 32 procent denkt de overwaarde met een extra hypotheek vrij te kunnen maken.

De gegevens zijn afkomstig van een onderzoek dat Achmea heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau MWM2 onder 1000 Nederlanders.

Nico van Scheijndel

14 augustus 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.