Proud to be Senior

Uit het tweejaarlijkse onderzoek van NIVEL blijkt dat in alle gemeenten in Nederland de huishoudelijke hulp even goed is.

 

Het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) meldt dat na onderzoek onder 4439 cliƫnten van 47 zorgaanbieders in 41 gemeenten, dat de hulp bij het huishouden overal even goed was in 2014. Aanleiding van het onderzoek was de vraag of in de ene gemeente de ondersteuning beter zou zijn dan in andere. Het antwoord op die vraag is nee volgens onderzoeker Dolf de Boer van NIVEL.

NIVEL houdt de kwaliteit van de hulp bij kwetsbare mensen in de gaten. Niet in de laatste plaats omdat sinds dit jaar de gemeenten meer verantwoordelijkheden hebben gekregen. Omdat NIVEL iedere twee jaar de kwaliteit van de geboden hulp onderzoekt moeten we nog een poos wachten voordat we weten of in de nieuwe situatie de kwaliteit van de huishoudelijke hulp op peil is gebleven en net als nu in alle gemeenten gelijk.

De kwaliteit die over 2014 is gemeten komt overeen met die van voorgaande jaren. Verschil is wel dat de onderzoeksgroep ouder en minder gezond is dan in de voorgaande jaren.

Nico van Scheijndel

14 augustus 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.