Proud to be Senior

Gisteren publiceerde het Centraal Plan Bureau cijfers waaruit blijkt dat de koopkracht van gepensioneerden opnieuw achterblijft bij die van werkenden. Minister Asscher van Sociale Zaken wil daar wat aan doen.

 

De Koopkracht van gepensioneerden blijft in 2015 gemiddeld gelijk om in 2016 met 1,1 procent af te nemen. Het gat tussen de koopkrachtontwikkeling van gepensioneerden en werkenden is volgens het Centraal Plan Bureau die de cijfers gisteren publiceerde 3,5 procent. De ouderenbond ANBO roept de minister op om dit gat te dichten en de koopkracht van ouderen te herstellen. Volgens eigen onderzoek van de ANBO is de koopkracht van gepensioneerden tijdens de crisis zes keer harder achteruit gegaan dan die van werkenden. De ANBO wordt op haar wenken bediend, vanmorgen vroeg meldde de bewindsman bij de radiozender BNR dat hij met Prinsjesdag maatregelen zal presenteren die de koopkracht van ouderen en uitkeringsgerechtigden zal herstellen.

Volgens Asscher is zijn ‘taak en doel’ bij het begrotingsoverleg om te zorgen voor een faire en eerlijke koopkrachtverdeling. “We moeten kijken naar waar de uitschieters zitten. Je ziet dat de gepensioneerden en de uitkeringsgerechtigden er nu nog niet goed voorstaan en dat vind ik eigenlijk niet passen na al die magere jaren. Als je het economisch veel beter hebt, dan moet je dat ook netjes verdelen. De grote achteruitgang, zoals je die nu ziet bij bijvoorbeeld ouderen, wil ik wegpoetsen.” Op Prinsjesdag krijgt Nederland volgens de vicepremier dan ook heel andere cijfers te zien dan de huidige.

Nico van Scheijndel

12 augustus 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.