Proud to be Senior

Meer rechtszaken over hulp

juli 16th, 2015

Sinds begin dit jaar is het aantal rechtszaken over hulp van de gemeenten met 80 procent toegenomen ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar.

 

Steeds meer burgers laten het niet zitten bij een afwijzing van de door hen gevraagde hulp. Sinds begin dit jaar zijn er duizend rechtszaken gevoerd over conflicten met gemeenten over aangevraagde hulp. Normaal werden er in eerder jaren slechts 550 zaken over dergelijke zorgvragen gevoerd, een toename met 80 procent.

Dat er meer rechtszaken zijn komt omdat er veel taken van de Rijksoverheid sinds begin dit jaar zijn overgeheveld naar de gemeenten die er ook minder geld voor kregen. Officieel moeten de gemeenten de zorgvraag in goed overleg met de burger vaststellen, maar volgens de Raad voor de rechtspraak gebeurt dat lang niet altijd.

De gevoerde rechtszaken gaan vaak over aanpassingen in de woning, de aanschaf van een scootmobiel of de vergoeding van taxivervoer voor gehandicapten.

Nico van Scheijndel

16 juli 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.