Proud to be Senior

Steeds meer mensen leggen in een levenstestament vast wie hun belangen moet behartigen wanneer zij dat zelf niet meer kunnen.

 

Het aantal levenstestamenten lijkt zich jaarlijks te verdubbelen. Waren er in de zomer van 2014 nog 44.500 levenstestamenten opgemaakt, nu zijn dat er al 81.000. Alleen al in het eerste kwartaal van dit jaar kwamen er 13.000 geregistreerde levenstestamenten bij. “Mensen worden ouder en ze willen zelf de regie houden en zaken voor de toekomst regelen”, zegt Nora van Oostrom van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Met een levenstestament leg je vast wie je financiële zaken mag behartigen, wie mag beslissen over een medische behandeling of wat er met de inboedel of huisdier moet gebeuren wanneer je wordt opgenomen in een zorginstelling. Laat je een levenstestament opmaken, dan blijf je handelingsbekwaam, je legt alleen vast wat er moet gebeuren als je het zelf niet meer kunt.

Nico van Scheijndel

17 april 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.