Proud to be Senior

Alternatief voor spaartax

april 21st, 2015

Minister Dijsselbloem van Financiƫn heeft aangekondigd dat hij met Prinsjesdag een alternatiefplan van de huidige belasting op spaargeld zal presenteren.

 

Er is al langere tijd kritiek op de 4 procent rendement die de Belastingdienst hanteert bij het berekenen van de verschuldigde belasting op vermogen boven de vrijstelling. De spaarrente is sinds de invoering van het nieuwe belastingstelsel in 2001 bijna nooit 4 procent geweest en zeker de laatste jaren mag je al blij zijn als je 1,5 procent rente op je spaargeld krijgt. Minister Dijsselbloem kondigde gisteren aan met een alternatief plan te komen voor de vermogensrendementsheffing van netto 1,2 procent (30 procent belasting over het fictief rendement van 4 procent). Dat plan zal hij presenteren op Prinsjesdag in september, het plan moet de heffing in box 3 over spaargeld redelijker maakt.

Nico van Scheijndel

21 april 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.