Proud to be Senior

Klein maakt flexibele-AOW wet

februari 18th, 2015

Onafhankelijke Tweede Kamerlid Norbert Klein gaat een initiatiefwet maken, waarmee het toch mogelijk moet zijn om eerder of later de eerste AOW te ontvangen.

 

Eerder deze week werd duidelijk dat staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken niets voelt voor een flexibele AOW. Met die flexibele AOW had het mogelijk moeten zijn om eerder of later de eerste AOW te ontvangen dan de standaard leeftijd. De ontvangen AOW zou dan afhankelijk zijn van het moment waarop de eerste AOW wordt ontvangen, lager bij eerder en hoger bij later dan de standaard AOW-leeftijd.

Maatschappelijke organisaties hebben teleurgesteld gereageerd op de afwijzing van Klijnsma. Ook onafhankelijk Tweede Kamerlid Norbert Klein (eerder 50Plus) noemt het standpunt van de staatssecretaris teleurstellend en komt nu met een eigen initiatiefwet, waarmee de flexibele AOW toch mogelijk moet zijn. Wanneer Klein met zijn initiatiefwet komt is nog niet duidelijk. Hij lijkt te mogen rekenen op steun. De motie uit 2013 die de staatssecretaris opriep om een flexibele AOW te onderzoeken is indertijd door een meerderheid van de Tweede kamer gesteund.

 

18 februari 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.