Proud to be Senior

Erfenis vaker geweigerd

februari 13th, 2015

Ook vorig jaar is het aantal erfenissen dat is geweigerd door erfgenamen toegenomen. Volgens de netwerknotarissen is er sprake van een trend.

 

Uit het jaarverslag van de Netwerk Notarissen blijkt dat ook in 2014 het aantal erfenissen dat geweigerd werd weer is toegenomen. In 2014 nam het aantal weigeringen toe met 11 procent. In 2012 en 2013 werden 18 procent van de erfenissen verworpen. Volgens Lucienne van der Geld, juridisch directeur van Netwerk Notarissen is er sprake van een trend. “Al is de stijging het afgelopen jaar minder groot dan de jaren ervoor, we mogen na vier jaar stijging, het weigeren van erfenissen een trend noemen”.

Ook het aantal keren dat een erfenis beneficiair aanvaard werd, nam in 2014 toe met 3 procent. Bij een beneficiaire aanvaarding inventariseren de erfgenamen eerst het aantal bezittingen en schulden, om pas bij een goed overzicht te besluiten om de erfenis te aanvaarden, dan wel te verwerpen. Ze zijn dan voor niet meer schuld aansprakelijk dan dat er bezittingen zijn.

Voor haar jaarverslag inventariseerde de notarisorganisatie het aantal verwerpingen en  beneficiaire aanvaardingen bij vijf van de elf rechtbanken.

 

Nico van Scheijndel

13 februari 2015

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.