Proud to be Senior

Petitie tegen inkomensachterstand

november 11th, 2014

Vanmiddag biedt de ouderenorganisatie ANBO 40.000 handtekeningen aan van personen die de politiek oproepen de lasten meer naar draagkracht dan naar leeftijd te verdelen.

 

In twee weken tijd wist de ouderenorganisatie ANBO 40.000 handtekeningen voor een petitie voor het behoud van de koopkracht te verzamelen. De ondertekenaars willen met de petitie de politiek oproepen meer oog te hebben voor de financiële positie van ouderen. Ouderen gaan er in 2015 voor het vijfde jaar op rij in koopkracht op achteruit in vergelijking met werkenden. Bovendien komt de stapeling van allerhande bezuinigingen en eigen bijdragen dubbel zo hard aan bij ouderen. De petitie roept de politiek op om meer naar draagkracht te bezuinigen en minder op leeftijd.

Doorn in het oog is de stapeling van allerhande maatregelen: het niet indexeren of zelfs korten van de pensioenen, de hogere eigen bijdrage voor zorg terwijl de zorg zelf steeds minder wordt. Bovendien wil het kabinet in 2016 belastingvoordelen schrappen die invloed hebben op het netto inkomen, maar ook op de hoogte van de huur- en zorgtoeslag en de eigen bijdrage langdurige zorg.

Vanmiddag om 13.45 uur overhandigt de ANBO de 40.000 handtekeningen aan een delegatie van de Tweede Kamer.Als de politiek niets doet, hebben ouderen de komende jaren onevenredig veel minder te besteden dan werkenden, waarschuwt ANBO-directeur Liane den Haan.

 

11 november 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.