Proud to be Senior

Nog veel geld op chipknippen

november 6th, 2014

Tot 1 januari 2015 is het eenvoudig om het saldo van de chipknip over te schrijven naar de betaalrekening. Ondanks die eenvoud staat er nog steeds 85 miljoen op de12 miljoen chipknippen.

 

Door de chipknip in de oplader te stoppen en op 1 te drukken schrijf je het resterende saldo van de chipknip over op je betaalrekening. Nu is overschrijven nog eenvoudig, maar na 1 januari 2015 kan het alleen nog aan de balie van de  bank. Het lijkt daarmee aan te raden om voor 1 januari aanstaande de chipknip leeg te maken. Toch staat er op de 12 miljoen chipknippen nog 85 miljoen euro. Tezamen veel geld, maar gemiddeld staat er op een chipknip nog 6 tot 7 euro. Niet veel geld en misschien daarom halen slechts gemiddeld 100.000 mensen per maand hun chipknip leeg.

Omdat veel mensen niet stilstaan bij het tegoed op de chipknip of  niet de moeite willen nemen om het over te schrijven op de betaalrekening heeft de ABN Amro een methode ontwikkeld om na 1 januari de saldi op de chipknippen van rekeninghouders automatisch over te schrijven naar de betaalrekening. Bij de rekeninghouders van de ABN Amro staat er nog 14 miljoen euro op de chipknip.

 

Nico van Scheijndel

6 november 2014

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.