Proud to be Senior

Niet ouder dan 120 jaar

oktober 23rd, 2014

Volgens Britse onderzoekers zal de mens niet ouder worden dan 120 jaar, eerder beweerde Amerikaanse onderzoekers nog dat 500 jaar mogelijk zou zijn. 

Een kind dat vandaag wordt geboren zou volgens Britse onderzoekers maximal 120 jaar kunnen worden, maar meer zit er niet in. De Britse gerontologen beschouwen de leeftijd van 120 jaar als het hoogst haalbaar. Volgens het panel van Britse gerontologen zal de levensverwachting de komende jaren nog wel toenemen, maar niet meer in de snelheid van de afgelopen decennia. Zelfs met medische en technologische vooruitgang, is het onwaarschijnlijk dat deze drempel overschreden wordt. Daarmee bevestigt Professor Sir Colin Blakemore, de voormalige chef van de Britse Medical Research Council de resultaten van een Frans onderzoek in augustus, waaruit bleek dat het eeuwige leven hoogst waarschijnlijk uitgesloten is.

Amerikaanse onderzoekers van het Institute of Age Research in Californië concludeerde eerder op grond van laboratoriumonderzoek dat een verlenging met vier, vijf keer van de huidige levensduur mogelijk moet zijn met als maximum 500 jaar. Een dergelijk hoge leeftijd sluit professor Richard Faragher van de Universiteit van Brighton echter uit. Hij vindt dat onderzoekers zich niet moeten richten op het verlengen van de levensduur zelf, maar meer op het verlengen van de gezonde levensduur. Een eerste goed advies is er al: wie echt oud wil worden moet goede voeding tot zich nemen en voldoende bewegen, de rest is aan de medische stand.


Nico van Scheijndel

23 oktober 2014


 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.