Proud to be Senior

Nieuw: De pensioenvoorspeller

september 18th, 2014

Sinds kort is het mogelijk voor zowel de particulier als de ondernemer om te weten hoeveel pensioen ze later zullen hebben zowel bruto als netto.

 

Er is al www.mijnpensioenoverzicht.nl. Op die site kun je nalezen hoeveel AOW en pensioen er voor u is opgebouwd. Nu is er echter ook een site die een stapje verder gaat en niet alleen een overzicht geeft van wat al is opgebouwd aan AOW en pensioen, maar ook de opbouw van lijfrentekapitaal en bankspaarsaldi meeneemt. Bovendien krijgt u na het invullen van alle gegevens niet alleen en bruto overzicht van uw toekomstige inkomen, maar ook het netto bedrag.

Deze nieuwe site: www.pensioenvoorspeller.nl is ontwikkeld door de accountants en belastingadviseurs Koenen en Co, Horlings en KroeseWevers en is er zowel voor de particulier als voor de ondernemer. De particulier moet bij het gebruik van de site de laatste waardeoverzichten van de lijfrente polis(sen) en/of uw bankspaarrekening(en) bij de hand hebben. De ondernemer moet ook de laatste jaarrekening van de pensioen bv of de laatste berekening van de pensioenvoorziening bij de hand hebben. De pensioenvoorspeller werkt net als mijnpensioenoverzicht met de DigiD.

Na het invullen van de gegevens is meteen duidelijk wat het verschil is tussen het netto bedrag aan pensioenvoorzieningen in de toekomst en het huidige inkomen. Enige voorzichtigheid is wel geboden, want het berekenen van netto bedragen is afhankelijk van regelgeving en die kan in de loop van de tijd veranderen.

 

Nico van Scheijndel

18 september 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.