Proud to be Senior

Oudere zzp’ers in de bouw kunnen zich als ze wat ouder zijn nauwelijks meer verzekeren of tegen hoge premies. Zelfstandigen Bouw slaat alarm.

 

Zelfstandigen in de bouw zijn voor verzekeraars al snel te oud waardoor ze als er iets mis gaat onverzekerd, zonder inkomen achter blijven. De belangenorganisatie voor zelfstandigen in de bouw slaat alarm. Volgens de belangenorganisatie ben je soms op je 45ste al te oud en wordt je een arbeidsongeschiktheidsverzekering geweigerd. Ook grijpen verzekeraars kleine wijzigingen in een werksituatie al aan om de verzekeringsvoorwaarden te versoberen.

Bovendien is de eindleeftijd bij veel verzekeraars veel vroeger dan de eerste AOW-betaling. Vaak kun je maar verzekeren tot 60 jaar en dan alleen tegen hoge premies. Bij zelfstandigen met een zwaar beroep is het nog veel erger, daar kun je je maar verzekeren tot 55 jaar.

Zelfstandigen Bouw dringt er bij het kabinet op aan om te zorgen dat zelfstandigen in de bouw zich tot aan de eerste AOW kunnen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

 

Nico van Scheijndel

8 augustus 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.