Proud to be Senior

Vaker burenruzie

augustus 27th, 2014

Steeds meer mensen hebben problemen met hun buren. De rechtsbijstandverzekeringen in Nederland zien het aantal zaken stijgen.

 

Samenleven met je buren, het lijkt steeds moeilijker te worden. Volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie Veiligheid (CCV) heeft momenteel een derde van alle huishoudens woonoverlast. Geluidsoverlast staat daarbij op nummer 1 gevolgd door overhangende takken en geschillen over de perceelgrens door bebouwing. In opmars zijn de klachten over beveiligingscamera’s die op het terrein van de buren zijn gericht.

Buurtbemiddeling die bij burenruzies zoekt naar oplossingen kreeg de afgelopen jaren steeds zo’n 10.000 zaken voorgelegd. Rechtsbijstandverzekeringen zien het aantal rechtszaken de afgelopen jaren stijgen. Bij Achmea steeg het aantal zaken van 400 in 2011 naar 600 in 2013. Cijfers die overeenkomen met die van DAS een andere grote rechtsbijstandsverzekeraar.

Het groter aantal conflicten vindt mogelijk haar oorzaak door de economische situatie waardoor meer mensen stress ervaren. Ook lijken burgers volgens Frannie Herder van CCV mondiger en eerder geneigd om hun gelijk te halen.

De oplossing is volgens het CCV niet zo moeilijk: praat met je buren. Loop je te lang door met een conflict, dan ontploft de boel een keer en is praten geen optie meer. Door vroegtijdig het lont uit het conflict te halen is veel ellende te voorkomen.

 

Nico van Scheijndel

27 augustus 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.