Proud to be Senior

De belangenvereniging voor Mantelzorgers Mezzo is gisteren een meldpunt gestart waar u de positieve en negatieve ervaringen met de nieuwe WMO-wet kunt melden.

 

Vanaf 1 juli 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de langdurige zorg. Dat zal gevolgen hebben voor de mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Om de positieve en negatieve ervaringen te inventariseren startte Mezzo gisteren een meldpunt dat door fractievoorzitter van D66 Alexander Pechtold werd geopend.

Met het meldpunt wil de belangenvereniging voor mantelzorgers Mezzo de vrijwilligers en mantelzorgers, personen die zorg verlenen, helpen en ondersteunen. Hulp bijvoorbeeld over de inbreng over de benodigde zorg en over ondersteuning die de mantelzorgers (kunnen) krijgen.

Voor mantelzorgers en vrijwilligers is nog veel onduidelijk. De nieuwe wet gaat pas over iets minder dan een jaar in en gemeenten zoeken nog naar de invulling van de WMO in hun gemeente. Mezzo wil de mantelzorgers en vrijwilligers helpen bij het op een andere manier organiseren van de zorg. Door ervaringen te delen op het meldpunt kunnen andere mantelzorgers leren van de fouten én goede punten van andere gemeenten.

Eind april startte de ouderen organisatie ANBO al een vergelijkbaar meldpunt. Ook de ANBO is er veel aan gelegen dat het WMO slaagt, want van een mislukking heeft iedereen last.

 

Nico van Scheijndel

15 juli 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.