Proud to be Senior

Werkenden in Nederland hebben er weinig vertrouwen dat zij later nog een fatsoenlijk pensioen zullen krijgen. Vooral jongeren en vrouwen maken zich zorgen.

 

Bijna de helft van de werkenden in Nederland weten niet zeker of ze later de AOW zullen krijgen die ze nu beloofd wordt. Dat blijkt uit een onderzoek van vermogensbeheerder Robeco. Vooral de jongeren maken zich zorgen over hun financiƫle toekomst, zij weten niet of ze later kunnen rondkomen van hun pensioen. De financiƫle crisis en de slechte positie van de pensioenfondsen de laatste jaren hebben het vertrouwen aangetast. Of misschien beter, hebben hen bewust gemaakt van het feit dat pensioenen minder zeker zijn dan altijd gedacht. Naast de jongeren blijken vooral de vrouwen zich zorgen te maken over het inkomen nadat ze met pensioen zijn gegaan.

De gewenste pensioenleeftijd komt volgens de uitkomsten van het onderzoek steeds verder van de realiteit af te liggen. We gaan nog steeds graag rond ons 62ste jaar met pensioen terwijl de pensioenleeftijd volgens de huidige wet in 2021 op 67 jaar ligt.

 

Nico van scheijndel

30 juni 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.