Proud to be Senior

Vermogensbeheer per uur

juni 12th, 2014

Net als andere financiële dienstverleners moet ook het vermogensbeheer van de Autoriteit Financiële Markten per uur afgerekend gaan worden en niet langer als percentage van het beheerd vermogen.

 

Het Financieel Dagblad meldt vandaag dat de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) de vergoeding voor vermogensbeheer wil veranderen. Dat het beheer van vermogen moet op basis van een uurvergoeding gaan gebeuren en niet zoals nu praktijk is op basis van de percentage van het beheerd vermogen. De AFM heeft twijfels bij de huidige vergoedingsstructuur. “Kost een klant met een vermogen van 300.000 euro daadwerkelijk drie keer meer werk en verantwoordelijkheid dan een klant van 100.000 euro?” aldus een woordvoerster van de toezichthouder. Vaste vergoedingen zouden niet alleen eerlijker, maar ook duidelijker voor de klant zijn.

De financiële markten geven echter nog niet thuis, de volgende stap lijkt daarmee aan de wetgever. Die zorgde er al eerder voor dat de vergoedingen van financiële producten zoals hypotheken en lijfrenten niet langer meer op basis van provisie mogen, maar slechts op basis van een uurvergoeding.

 

Nico van Scheijndel

12 juni 2014

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.