Proud to be Senior

Volgens de verwachtingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek leven we in de nabije toekomst langer en langer zonder fysieke beperkingen al ervaren we onze gezondheid wel minder lang als goed.

 

De levensverwachting ligt volgens het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voor een man die nu 65 jaar wordt op bijna 83 jaar een voor een vrouw van nu 65 jaar op ruim 85 jaar. Niet alleen de levensverwachting is gestegen, ook het aantal jaren dat zonder fysieke beperking leven is toegenomen. Tussen 1983 en 2012 is de leeftijd van mannen waarop zij nog zonder fysieke beperkingen leven gestegen van 65 in 1983 naar 72 jaar in 2012. Voor vrouwen is die leeftijd gestegen van 64 jaar in 1983 naar 70 jaar in 2012. Het CBS verwacht dat de leeftijd waarop we zonder fysieke beperkingen kunnen leven nog verder zal stijgen. Voor mannen in 2030 naar 77 jaar en voor vrouwen naar 74 jaar.

Iets anders is de leeftijd waarop we onze gezondheid als goed ervaren die stijgt minder snel dan de levensverwachting zonder fysieke beperkingen. We zullen ons dus langer gezond blijven voelen, maar het aantal jaren dat de gezondheid niet als goed wordt ervaren zal ook licht toenemen.

 

Nico van Scheijndel

23 juni 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.