Proud to be Senior

Extraatje minima beperkt

juni 12th, 2014

Het extraatje dat aan mensen met een inkomen van 110 procent van het sociaal minimum is beloofd dreigt aan werkenden en AOW’ers met een laag inkomen voorbij te gaan.

 

Dit voorjaar maakte het kabinet bekend dat zij iets wilde doen voor de laagst betaalden in Nederland. Een ieder die niet meer inkomen heeft dan 110 procent van het sociaal minimum heeft recht op dat extraatje. Dit extraatje is bedoeld als tegemoetkoming in de koopkracht van de minima. Een stel zou eenmalig € 100 gaan ontvangen en een alleenstaande 90 euro als het inkomen respectievelijk niet meer zou bedragen dan € 1500 en € 1050 bruto per maand.

Een afspraak met de Vereniging Nederlandse gemeenten lijkt nu roet in het eten te gooien voor de werkenden en AOW’ers met een laag inkomen. De bijstandsgerechtigden ontvangen het extraatje wel direct van de gemeenten, de anderen moeten het bij de gemeente aanvragen. En daar gat het mis, wil de gemeente het geld voor armoede bestrijding anders gebruiken, dan kan zij de werken en AOW’ers met een laag inkomen het extraatje weigeren.

Politiek Den Haag begrijpt niets van deze verschuiving, D66 wil zelfs dat de wet wordt aangepast zodat iedereen die het extraatje aanvraagt en aan de criteria voldoet het extraatje ook krijgt.

 

Nico van Scheijndel

12 juni 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.