Proud to be Senior

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn 65-plussers steeds vaardiger geworden op het internet. Over het algemeen scoren we in Nederland boven het Europees gemiddelde.

 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt vandaag met cijfers over onze vaardigheden op het internet. Volgens die cijfers heeft de groep 65- tot 75-jarigen de afgelopen drie jaar een flinke inhaalslag geleverd wat vaardigheden op het internet betreft. Volgens het CBS zijn we steeds handiger geworden met e-mail, maar ook met bellen via Skype of berichten verzenden met een bijlage zoals muziek of films. Dat de groep 65- tot 75 jarigen vaardiger is op het internet komt enerzijds door de instroom van jonge senioren, maar meer nog doordat meer senioren zijn gaan internetten.

Nederland scoort samen met de Scandinavische landen het hoogst van de Europese Unielanden als het gaat om internetvaardigheden. Met ruim 90 procent van de 18- tot 75-jarigen die min of meer vaardig zijn in Nederland bezetten we na Denemarken de tweede plaats. Onderaan bungelen Roemenië en Italië en Italië met net meer dan 50 procent.

 

Nico van Scheijndel

6 mei 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.