Proud to be Senior

In het Kamerdebat gisteren pleitte 50Plus voor een aantal maatregelen die de werkloosheid onder ouderen moeten aanpakken. Een ambassadeur voor werkloze ouderen is er een van.

 

Het perspectief voor werkloze ouderen is slecht, slechts weinigen vinden een nieuwe baan. Dat moet veranderen volgens 50Plus. Tijdens een Kamerdebat gisteren kwam ze met tal van maatregelen die de werkloosheid onder ouderen moeten bestrijden. In de eerste plaats moeten gemeenten meer werk maken van de werkloosheidbestrijding. Slechts 16 procent van de gemeenten heeft volgens 50Plus beleid gericht op de bestrijding van werkloosheid van ouderen. Verder pleit 50Plus voor tandembanen waarbij ouderen ervaring overdragen op jongeren. De extra vrije dagen voor oudere werknemers moeten verdwijnen  en omgezet in cao-maatregelen die de inzet van oudere werknemers bevorderen. Ook moet het moment van met pensioen gaan en AOW ontvangen flexibeler. En dan moet er nog een ambassadeur komen die blijvende aandacht vraagt voor de werkloosheid onder ouderen en die deze gaat aanpakken zoals oud-Kamerlid Mirjam Sterk dat voor de jeugdwerkloosheid doet.

Minister Asscher zegt geen voorstander van de ouderenambassadeur te zijn. De problematiek tussen jongeren- en ouderenwerkloosheid is te verschillend. Bovendien pleit hij er voor dat oudere werklozen meer gebruik maken van de scholingsfaciliteit. Voor scholing van oudere werklozen die een baan zoeken is 28 miljoen beschikbaar, maar slechts enkele tientallen hebben er tot nu toe gebruik van gemaakt.

 

Nico van Scheijndel

2 april 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.