Proud to be Senior

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in februari gelijk gebleven: 110 procent. Positief is dat minder pensioenfondsen dan gedacht korten op hun pensioenen: 29 in plaats van 37.

 

De dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in februari ondanks een licht gestegen rente toch met gemiddeld 110 procent gelijk gebleven met januari. Dat blijkt uit de pensioenbarometer van Aon Hewitt. Dat de gemiddelde dekkingsgraad onveranderd is gebleven komt door de goede beleggingsresultaten in februari, die compenseren de hogere verplichtingen die door de hogere rekenrente zijn ontstaan. Volgens Aon Hewitt is het herstel van de pensioenfondsen nog broos, de ontwikkelingen in de Oekraïne helpen een verbetering van de dekkingsgraad niet.

Naast de gelijk gebleven dekkingsgraad maakte De Nederlandse Bank (DNB) gisteren bekend dat er niet 37 maar 29 pensioenfondsen per april hun pensioenen zullen korten. Wel is de gemiddelde korting minder dan gedacht: 1,3 procent in plaats van 1,7 procent. Een aantal fondsen heeft DNB gevraagd niet te hoeven korten, maar daar is geen toestemming voor gegeven. Pensioenfonds PME is nog in gesprek met DNB om te voorkomen dat er gekort moet worden op de pensioenen.

Tegenover het korten op de pensioenen staat volgens de pensioenfederatie (de branchevereniging van pensioenfondsen) een groter aantal fondsen dat de pensioenen juist geheel of gedeeltelijk laat meestijgen met de loonontwikkeling.

 

Nico van Scheijndel

4 maart 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.