Proud to be Senior

 De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is op eind november net als een maand eerder 110 procent, ruim boven het minimum.

Volgens de pensioenbarometer van adviesbureau Aon Hewitt is de gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen ook eind november ruim boven het minimum. Eind november stond de meter op gemiddeld 110 procent, ruim boven het minimum van 104,3 procent. Het betreft een gemiddelde, volgens Aon Hewitt zullen er per 1 april 2014 nog steeds pensioenfondsen zijn die moeten korten op hun pensioenen, naar verwachting zijn dat er 37. De fondsen die zullen moeten gaan korten hebben hun deelnemers en gepensioneerden al eerder dit jaar gewaarschuwd.

De dekkingsgraad van de grootste pensioenfondsen in ons land gaan de goede kant op. Het ABP en Zorg en Welzijn hadden eind oktober een dekkingsgraad van respectievelijk 106,2 en 109 procent. De metaalfondsen PME en PMT die lang in de gevarenzone zaten lijken nu toch ook het minimum bereikt te hebben. Eind oktober scoorden ze respectievelijk 104,16 en 104,1 procent.

 

Nico van Scheijndel

3 december 2013


Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.