Proud to be Senior

Weinig armoede onder onze ouderen

november 27th, 2013

Volgens de OESO heeft Nederland het minste aantal arme ouderen van de 34 landen die zij onderzocht. Slechts 1,4 procent van alle ouderen rekent de OESO hier tot de armen.

 

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft onderzocht hoe groot het aantal arme ouderen in 34 verschillende landen is. Nederland kent volgens de OESO het kleinst aantal arme ouderen. Slechts 1,4 procent van de Nederlandse ouderen leeft volgens de OESO onder de armoedegrens. Voor alle 34 onderzochte landen is dat 12,8 procent, bijna tien keer zo hoog.

De Nederlandse ouderen krijgen volgens de OESO 91,4 procent van hun loon dat ze voor pensionering hadden, van alle OESO-landen is dat percentage 54 procent. Gepensioneerden houden in Nederland na aftrek van belastingen 4 procent meer over van hun pensioen, in andere OESO-landen ligt dat een derde lager.

De OESO heeft voor Nederland wel een waarschuwing, de pensioenen zijn nu nog hoog, maar jongeren die nu hun pensioen opbouwen moeten rekening houden met lagere pensioenen wanneer zij oud zijn. Langer werken zal het tekort wat weg werken, maar niet helemaal. De jongeren zullen zelf ook moeten sparen willen ze later een goed pensioen hebben.

 

Nico van Scheijndel

27 november 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.