Proud to be Senior

Tevreden over leven na pensioen

november 12th, 2013

Uit onderzoek blijkt dat 70 procent van de mensen die met pensioen zijn de periode na hun werkzame leven een 8 geven, slechts 4 procent geeft een onvoldoende.

 

Tijdens de lancering gisteren van de nieuwe website leefjepensioen.nl werden ook de resultaten van een onderzoek naar de invulling van het pensioen gepresenteerd. De website moet ouderen inspireren wat van hun pensioenperiode te maken, die zinvol in te vullen. Ter ondersteuning van die website is er onderzoek gedaan naar hoe de huidige gepensioneerden de periode na hun werkzame leven ervaren. Uit het onderzoek onder 700 50-plussers komt een positief beeld naar voren. Van de ondervraagden geeft 70 procent de pensioenperiode een 8, slechts 4 procent geeft zijn pensioengeluk een onvoldoende.

De ondervraagden gaven ook advies aan de nog niet gepensioneerden: zorg dat je je goed voorbereid op de periode waarin het leven als werknemer achter je ligt. Zorg voor een hobby of overweeg vrijwilligerswerk en geniet van je hebt en ga niet zeuren dat je niet meer nuttig bent.

Van de mensen die nog niet met pensioen zijn, zijn vooral de vijftigers weinig met hun pensioen bezig, slechts 25 procent. Dat percentage stijgt iets, naar 40 procent bij de 60-64-jarigen. Het leeuwendeel doet echter niets of weet het niet. Het onderzoek is uitgevoerd door Bureau Ruigrok in opdracht van pensioenbeheerder Syntrus Achmea.

 

Nico van Scheijndel

12 november 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.