Proud to be Senior

Er komt een overgangsregeling voor Nederlanders die in Duitsland wonen maar meer dan € 15.000 aan AOW en pensioen uit Nederland ontvangen. Ze krijgen zes jaar om te wennen aan de hogere belasting.

 

In het nieuwe belastingverdrag dat Nederland vorig jaar met Duitsland is overeengekomen, mag Nederland belasting heffen over de inkomsten van Nederlanders die in Duistland wonen. Tenminste wanneer dat inkomen uit AOW, pensioen en lijfrente jaarlijks meer dan € 15.000 bedraagt. Voor de Nederlanders die in Duitsland wonen , maar hun inkomen (voornamelijk) uit Nederland ontvangen is dat nadelig omdat Nederland over de pensioenen meer belasting heft dan Duitsland. Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft nu in een Nota van Wijziging aan de Tweede Kamer laten weten dat hij bereid is een overgangsregeling te treffen van zes jaar. In die zes jaar gaan de gepensioneerden in Duitsland een lager belastingtarief betalen.

Het nieuwe belastingverdrag met Duitsland moet nog goedgekeurd worden door het parlement en gaat naar verwachting op 1 januari 2015 pas in.

 

Nico van Scheijndel

25 november 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.