Proud to be Senior

Eerste zorgpremie 2014 bekend

september 24th, 2013

De Schiedamse zorgverzekeraar DSW is weer de eerste die de premie voor de zorgverzekering 2014 bekend maakt. De premie daalt met € 90 maar de Consumentenbond wil meer.

 

En weer is de Schiedamse Zorgverzekeraar DSW de eerste die haar premie van de zorgverzekering 29014 bekend maakt. De premie daalt met € 90 naar € 1140 per jaar, € 95 per maand. De premie voor de aanvullende verzekeringen blijft gelijk. De premie die DSW bekend maakt wordt gezien als opmaat voor de andere zorgverzekeraars.

De Consumentenbond wil echter meer. De bond deed onderzoek naar de solvabiliteitsmarge die de zorgverzekeraars aanhouden. De solvabiliteitsmarge geeft aan in welke mate een zorgverzekeraar aan haar verplichtingen kan voldoen. Wettelijk is 150 procent verplicht, maar sommigen houden wel 230 procent aan, een flink deel van het meerdere kan terugvloeien naar de verzekerden in de vorm van een goedkopere premie. De Consumentenbond wil dan ook dat de premie voor de zorgverzekeringen met gemiddeld € 300 per jaar daalt. Wel zijn er grote verschillen, zo zou de premie bij VGZ met € 89 kunnen dalen, maar bij CZ zelfs wel met 487 per jaar. De Consumentenbond heeft haar berekeningen gemaakt alsof in 2013 dezelfde winst als in 2012 is gemaakt door de zorgverzekeraars (1,4 miljard euro). De Consumentenbond is op haar site een petitie gestart, waarmee ze de zorgverzekeraars onder druk wil zetten.

Het ministerie van Volksgezondheid verwacht dat de premies in 2014 met gemiddeld € 24 zullen dalen.

 

Nico van Scheijndel

24 september 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.