Proud to be Senior

Volop weer-aan-het werk-tips

augustus 7th, 2013

KBO-Brabant heeft al 100 tips ontvangen die moeten leidden tot het weer aan het werk gaan van werklozen 55-plussers.

 

Eerder dit jaar deed ouderenorganisatie KBO-Brabant een oproep om met frisse ideeën te komen waarmee oudere werklozen weer aan de slag zouden kunnen gaan. Op die oproep heeft zij al 100 tips ontvangen, maar er kunnen er nog meer bij. KBO-Brabant steekt het dat je als oudere werkloze het langst van alle leeftijdsgroepen moet zoeken naar een nieuwe baan. We moeten langer doorwerken, maar voor veel oudere werklozen betekent dat alleen maar dat ze langer, tot hun pensioen, zonder werk zitten. Om deze patstelling te doorbreken heeft ze een prijsvraag uitgeschreven die tot de gouden tip moet leiden. Met een voorlopige oogst van 100 tips mag KBO-Brabant concluderen dat er volop wordt meegedacht.

De winnaar van de beste tip wordt op een congres in het najaar gekozen uit een selectie van zes beste tips. De winnaar krijgt € 10.000 om zijn beste idee om te zetten naar de praktijk en mag zelf als beloning een reis maken naar New York.

Tips insturen kan nog altijd, als ze maar te gebruiken zijn om meer oudere werklozen weer aan het werk te krijgen. De tips kunnen ingediend bij de KBO-Brabant en moet voor 15 september binnen zijn.

 

Nico van Scheijndel

7 augustus 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.