Proud to be Senior

Gisteren heeft de Eerste Kamer een wetsvoorstel aangenomen waarmee de besturen van pensioenfondsen worden versterkt. Jammer dat door de nieuwe wet de vertegenwoordiging van gepensioneerden in de besturen weer afkalft.

 

Met het gisteren in de Eerste kamer aangenomen wetsvoorstel versterking bestuur pensioenfondsen wordt de kwaliteit van de pensioenfondsbesturen beter gewaarborgd. Dat is nodig vanwege de steeds verder toenemende complexiteit waarin pensioenfondsen moeten werken. De besturen worden ter zake kundig, het intern toezicht goed geregeld en het geld wordt goed beheerd met de nieuwe wet. Die verbetering moet er voor zorgen dat de gepensioneerden en de pensioenopbouwers van een pensioenfonds ook in tijden dat het aantal ouderen toeneemt en een krimpende beroepsbevolking een goed pensioen krijgen.

De nieuwe wet haalt echter de positie van gepensioneerden in de pensioenbesturen weer wat onderuit. In de vorige week aangenomen initiatiefwet Blok-Kaya kregen de gepensioneerden naar evenredigheid zetels in de pensioenfondsbesturen. Nu is die vertegenwoordiging minder krachtig.

De wet die gisteren is aangenomen gaat in eerste instantie alleen gelden voor de bedrijfstakpensioenfondsen. Later moeten ook de ondernemingspensioenfondsen met de wet gaan werken.

 

Nico van Scheijndel

10 juli 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.