Proud to be Senior

Mochten de pensioenfondsen in 2014 in extra financiƫle problemen komen dan hoeven ze van staatssecretaris Klijnsma niet extra te korten op de pensioenen.

 

De pensioenfondsen die aan het einde van dit jaar niet de minimale dekkingsgraad van 105 procent halen moeten in 2014 korten op de pensioenen. Mochten ze in de loop van 2014 opnieuw in de problemen komen ongeacht de korting dan is extra korten niet nodig wat staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken betreft. De staatssecretaris wil de pensioenfondsen de tijd geven om soepel over te gaan op een nieuwe pensioencontract dat in 2015 ingaat.

De gemiddelde dekkingsgraad was einde vorige maand volgens de pensioenbarometer onderzoeksbureau Aon Hewitt gemiddeld 101 procent. Dat betekent dat veel pensioenfondsen nog steeds een lagere dekkingsgraad hebben dan de minimale 105 procent. De afgelopen maanden is onder druk van de steeds weer lagere rekenrente ook de dekkingsgraad van pensioenfondsen weer gedaald.

Afgelopen vrijdag heeft het kabinet tegen de verwachting in nog geen besluit genomen over het nieuwe pensioencontract, het kabinet heeft meer tijd nodig om de ins en outs van het contract te bestuderen. Het is dus nog afwachten of de invoering per 1 januari 2015 wel door kan gaan. Voorlopig is extra korting bij tegen vallende resultaten vooralsnog niet nodig.

 

Nico van Scheijndel

8 juli 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.