Proud to be Senior

Stop de stapeling

juni 11th, 2013

Allerlei maatregelen hebben direct of indirect gevolgen voor de ouderen in Nederland. Juist die stapeling grijpt diep in bij ouderen die zich bovendien ergeren aan het feit dat ze vaak als rijk worden afgespiegeld.

 

Verschillende ouderenorganisaties bieden vandaag het kabinet een petitie en 15.000 handtekeningen aan. De ouderenorganisaties NOOM, NVOG, Unie KBO en PCOB willen daarmee aandacht vragen bij het kabinet voor de stapeling aan maatregelen waarmee ouderen te maken hebben of krijgen. De afgelopen maanden kregen de ouderenorganisaties vele reacties van ouderen op de door het kabinet genomen maatregelen. Juist de stapeling van verschillende maatregelen, soms direct gericht op ouderen, soms algemener van aard, heeft veel impact op het besteedbare inkomen van de ouderen. Door ze bovendien te gemakkelijk als rijke groep aan te merken die wel een veer kunnen laten voelen veel ouderen zich onheus bejegend.

Nu het kabinet de begroting voor 2014 maakt en nieuwe bezuinigingen te verwachten zijn, willen de ouderenorganisaties aandacht voor de belangen van ouderen. De organisaties bieden het kabinet vanmiddag ook 15.000 handtekeningen die hun wensen kracht bijzetten. De ouderen willen dat het kabinet met de maatregelen die genomen zijn of nog worden genomen zwaar meeweegt dat sommige maatregelen zich stapelen bij ouderen. Daarnaast willen de ouderen dat het kabinet voorzichtig is met het beeld te schetsen van rijke ouderen. Lang niet alle ouderen passen in dat beeld.

Wilt u het aanbieden bijwonen? Dat kan vanmiddag om 13.30 uur worden de handtekeningen en petitie in de Statenpassage van de Tweede Kamer aangeboden.

 

Nico van Scheijndel

11 juni 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.