Proud to be Senior

Tijdens het debat over de nieuwe pensioenopbouw bleek dat niemand gelukkig is met het pensioenplan van het kabinet. Staatssecretaris Weekers van Financiƫn heeft laten doorschemeren dat er alternatieven zijn.

 

De werknemers zijn niet tevreden, de werkgevers vinden het plan maar niks en de Raad van State maakte gehakt van het kabinetsvoornemen de fiscaal gunstige pensioenopbouw te verlagen van 2,25 procent per jaar naar 1,85 procent. De besturen van pensioenfondsen willen de pensioenpremies niet laten dalen zoals het kabinet beoogd, zodat nu niemand meer blij is met het pensioenplan.

In het debat gisterenavond over het pensioenplan heeft staatsecretaris Weekers van Financiƫn laten doorschemeren dat er andere mogelijkheden zijn. Over die alternatieven wil de staatssecretaris met de sociale partners in gesprek. Dat zal hij ook wel moeten, want de VVD en PvdA hebben in de Tweede Kamer wel een meerderheid, maar in de Eerste Kamer niet zodat het plan daar alsnog schipbreuk leidt. Het is nu dus afwachten met welk plan de staatssecretaris komt en of partijen bereidt zijn water bij de wijn te doen om alsnog tot een nieuw pensioenplan te komen.

 

Nico van Scheijndel

25 juni 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.