Proud to be Senior

Het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening heeft in een woekerpoliszaak geoordeeld dat Nationale Nederlanden onterechte kosten in rekening heeft gebracht. Die kosten en gemist rendement moet zij terugbetalen.

 

Er is een nieuwe stap gezet in de afwikkeling van de woekerpolissen in Nederland. Nationale Nederlanden is door het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (KIFID) in een tussenuitspraak veroordeeld tot het terug betalen van onrechtmatig ingehouden kosten en het gemiste rendement. De uitspraak van het KIID is bindend. De uitspraak is in handen van Follow the Money.

In Nederland zijn zeven miljoen bekleggingspolissen verkocht, waarvan vele een woekerpolis bleken. Er is sprake van een woekerpolis wanneer de kosten die de verzekeringsmaatschappij bij de klant in rekening brengt niet in verhouding staan tot de kosten. Nationale Nederlanden heeft ongeveer 690.000 woekerpolissen verkocht, waarschijnlijk allen volgens dezelfde voorwaarden als van de klant die onlangs gelijk heeft gekregen van het KIFID. Volgens Follow the money zou het gemiddelde schadebedrag per polis € 3900 bedragen. Er hangt Nationale Nederlanden daarmee een claim boven het hoofd van 2,7 miljard euro. Maar wat nog veel belangrijker is dat klanten hun geld terugkrijgen dat ze door ondoorzichtige praktijken van verzekerraars zijn kwijt geraakt. Praktijken die volgens het KIFID onrechtmatig zijn. Nu de andere verzekeraars nog.

 

Nico van Scheijndel

21 mei 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.