Proud to be Senior

Een groep van pensioenorganisaties gaat een Europese variant maken van het pensioenoverzicht dat in Nederland al langer bekend is. Zo kun je dadelijk in een oogopslag zien welk pensioen je waar hebt opgebouwd.

 

Volgens de Europese Commissie moet een Europees pensioenregister bijdrage aan veilige en duurzame Europese pensioenen. Zij had voor het maken van het Europees pensioenregister een opdracht uitgeschreven dat een consortium van pensioenorganisaties heeft gewonnen. De groep, bestaande uit PGGM, MN, Syntrus Achmea, APG, het Deense PKA en het Finse ETK.

Nederland, Denemarken en Finland kennen al een nationaal pensioenregister. De organisaties uit die landen kunnen nu hun deskundigheid in gaan zetten voor het realiseren van het Europese register.

Met het nieuw op te zetten pensioenregister moet op een efficiënte wijze duidelijk worden welk pensioen waar is opgebouwd. Hebt u uw gehele werkzame leven in Nederland doorgebracht, dan zal dat nu al niet zo’n probleem zijn. Met u DigiD en www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt precies aflezen op hoeveel AOW en pensioen u recht hebt. Voor veel grensarbeiders en werknemers die een tijd in het buitenland hebben gewerkt is dat een stuk moeilijker. Om geen pensioen mis te lopen is een Europees pensioenregister wel zo nuttig. De bevindingen van de groep moeten in de eerste helft van 2015 op tafel liggen, enig geduld is dus wel nodig.

 

Nico van Scheijndel

14 mei 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.