Proud to be Senior

Er is een meerderheid in de Tweede Kamer die pleit voor het langer behoud van beltegoed. Gemiddeld verliest een Nederlander volgens De Consumentenbond jaarlijks 96 euro aan beltegoed, dat moet stoppen.

 

De Consumentenbond trok al eerder aan de bel en wil dat het beltegoed van mobiele abonnementen een jaar lang van de klant blijven. Nu is er ook een meerderheid in de Tweede Kamer voor het langer behoud van het beltegoed. D66, PvdA, PVV, CDA en SP steunen de nieuwe maatregel. De gezamenlijke partijen die een meerderheid vormen in de Tweede Kamer willen dat minister Kamp van Sociale Zaken zo snel mogelijk regelt dat beltegoed tenminste een half jaar van de klant zelf blijft.

Nu is het zo dat beltegoed veel sneller verdwijnt, hou je in een maand beltegoed over dan verdwijnt dit na korte of langere tijd. Heb je eens een maand met veel bellen, dan mag je extra gaan betalen voor de minuten die je meer belt dan dat er in je abonnement zitten, de minuten die je eerder over had zijn helaas vervallen. De Consumentenbond heeft berekend dat een Nederlander gemiddeld 96 euro per jaar aan beltegoed verliest. De telecombedrijven zouden aan verdampt beltegoed maandelijks gezamenlijke 86 miljoen euro verdienen.

Er is nu dus een meerderheid voor het langer behoud van niet gebruikte belminuten. Maar het lijkt een achterhoede gevecht te gaan worden, want de eerste aanbieder is al op een andere manier gaan werken. Vodafone biedt abonnementen aan met onbeperkt bellen en sms’n voor een vaste prijs. Het gebruik van data is wel aan grenzen gebonden, gebruik je meer dan de overeengekomen hoeveelheid, dan moet je 10 eurocent per MB extra betalen. Laat de politiek zich dus niet alleen buigen over beltegoed, maar ook over datategoed anders begint het spel weer van voren af aan.

 

Nico van Scheijndel

28 mei 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.