Proud to be Senior

De Gemeentelijke Basis Administratie moet beschikbaar komen voor een dienst die zorgt dat nabestaanden geen post meer krijgen voor hun overleden dierbaren.

 

Vanavond debatteert de Tweede Kamer over de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Een voorstel van de coalitie is om de Stichting Postfilter als tussenpersoon toegang te geven. De selectie van Stichting Postfilter moet dan in een schrijf-me-niet-register terecht komen. Nabestaanden ontvangen dan geen aanbieding voor een nieuwe verzekering, loterij of andere ongevraagde post meer.

Ondanks het feit dat er juist stemmen op gaan om minder partijen toegang te geven tot de GBA zou de Stichting Postfilter juist toegang moeten krijgen. Uit de GBA kunnen de overleden burgers worden gefilterd. De bedrijven die geadresseerde reclamepost verzenden krijgen zelf geen toegang tot de GBA, maar kunnen hun adressenlijsten laten filteren door de Stichting Postfilter.

Vanavond debatteert de Tweede Kamer over het voorstel. Wordt het voorstel aangenomen, dan zou een schrijf-me-niet-register veel nabestaanden onnodig verdriet kunnen besparen.

 

Nico van Scheijndel

9 april 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.