Proud to be Senior

Meer inspraak bij pensioen

maart 20th, 2013

De deelnemers van pensioenfonds moeten meer te zeggen krijgen over hun pensioen en pensioenfonds. Het risico komt met het nieuwe pensioencontract immers volledig bij de deelnemers te liggen.

 

De algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars Richard Weurding, acht het op termijn niet haalbaar dat de deelnemers geen zeggenschap hebben over hun pensioen. Bij het nieuwe pensioencontract komt het risico van de beleggingen en het langer leven immers volledig bij de deelnemers te liggen. Met het nieuwe pensioencontract worden de premies gestabiliseerd en kunnen schokken beter opgevangen, maar het risico wordt volledig bij de klant gelegd.

Weurding bepleit een fundamentele discussie over de toekomst van het pensioenstelsel. “We zijn op een punt gekomen dat we ook op pensioengebied het primaat aan de klant moeten geven.” Het Verbond van Verzekeraars onderzoekt momenteel wat de deelnemers van pensioenfondsen van hun fonds verwachten en wat ze er zelf over te zeggen willen hebben. De resultaten van dit onderzoek verwacht het Verbond in september.

Ondertussen werkt staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken aan het nieuwe pensioencontract. Dit contract zou oorspronkelijk in 2014 ingaan, maar dat is uitgesteld naar 2015.

 

Nico van Scheijndel

20 maart 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.