Proud to be Senior

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat ze de rekenrente niet zal verhogen en dat het korten op de pensioenen gewoon doorgaat. “Iedere generatie heeft recht op een goed pensioen”.

 

Begin februari vroegen de SP, PVV en 50Plus de staatssecretaris om de rekenrente te verhogen in verband met de hoge rendementen die pensioenfondsen nog steeds maken. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken heeft dit weekend in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat niet te doen. ”Voorstellen voor een hogere rekenrente, die uitsluitend zijn gericht op het voorkomen van pensioenverlagingen voor de huidige generatie gepensioneerden, bergen het risico in zich dat op termijn nog ingrijpender maatregelen nodig zijn”, laat Klijnsma in haar brief aan de Kamer weten. ”Het pensioen wordt dan sterk afhankelijk van het realiseren van hoge rendementen en tegenvallers zullen direct tot verlagingen leiden”.

Het korten van de pensioenen gaat dus in april gewoon door, gepensioneerden, maar ook voor hen waar het pensioen nog voor wordt opgebouwd, zien de waarde van hun pensioen met 0,5 tot 7 procent zakken. Het korten levert dit jaar 225 miljoen euro aan besparing op, op termijn 8 miljard euro.

Staatsecretaris Klijnsma weigert de rekenrente te verhogen omdat iedere generatie volgens haar recht heeft op een goed pensioen. Nu de rekenrente verhogen betekent dat er minder geld opzij wordt gezet voor toekomstige pensioenen en daar voelt ze niet voor.

 

Nico van Scheijndel

4 maart 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.