Proud to be Senior

Van de 100 miljoen die minister Asscher van Sociale zaken beschikbaar heeft voor sociaal beleid besteedt hij het grootste deel om de arbeidsmarkt voor oudere werkzoekende weer vlot te trekken.

 

Op de arbeidsmarkt ben je al snel oud en je kansen op nieuw werk klein. Daarom wil de minister Asscher van Sociale Zaken een flink deel van de 100 miljoen euro die hij in het sociaal overleg toezegde besteden aan de arbeidsmarkt voor ouderen. Een en ander blijkt uit interne stukken van het ministerie van Sociale Zaken. Oud ben je al snel op de arbeidsmarkt, de kansen op nieuw werk nemen bij 40 jaar al flink af. De minister wil de leeftijd van oudere werkzoekenden die hij wil helpen dan ook verlagen van 55, naar 50 jaar. Van de genoemde 100 miljoen euro zijn er 44 miljoen beschikbaar voor op gang helpen van de arbeidsmarkt voor oudere werkzoekenden.

Het bestrijden van de jeugdwerkloosheid komt er met 6 a 7 miljoen euro karig vanaf. Dennis Wiersma van FNV Jong protesteert dan ook tegen het voornemen van de minister. Wiersma vindt de helft van 100 miljoen euro een beter gebaar om de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Op zich heeft hij een punt, de jeugdwerkloosheid is ondertussen opgelopen tot 14,2 procent, bij de 45 tot 65-jarigen is slechts 6 procent werkloos. Jongeren komen echter altijd nog weer gemakkelijker aan het werk dan oudere werkzoekenden.

Vandaag overleggen vakbonden en werkgeversorganisaties in Den Haag over hun inzet in het sociaal overleg.

 

Nico van Scheijndel

18 januari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.