Proud to be Senior

Binnen kort spreekt de Tweede Kamer over de koopkrachtverliezen waar ouderen mee te maken krijgen. Volgens initiatiefnemer PVV’er Roland van Vliet is de Kamer op het verkeerde been gezet.

 

PVV’er Roland van Vliet is de voorman van 50Plus, Henk Krol voor, er komt een debat in de Tweede Kamer over het koopkrachtverlies onder ouderen. Van Vliet spreekt over een mokerslag voor de koopkracht van ouderen. Henk Krol verzamelt met zijn meldpunt koopkracht hele stapels klachten.

Het koopkrachtverlies is het gevolg van een nieuwe fiscale wet. De Tweede Kamer was volgens Van Vliet voorgehouden dat de inkomenseffecten voor ouderen reuze mee zouden vallen. Dat blijkt in de praktijk en uit berekeningen van Nyfer en het NIBUD niet zo te zijn. Bij 50Plus komen nu volgens de website 300 meldingen per uur binnen bij het meldpunt koopkracht. Sommige meldingen staan genoemd. Volgens het meldpunt verliezen melders 5 tot 7 procent aan netto inkomen, oplopend tot wel 10 procent. Het meldpunt wil niet alleen wijzigingen in netto inkomen, maar ook graag de gevolgen van andere maatregelen in kaart brengen, zoals de hogere zorgkosten.

PVV’er Van Vliet verwacht dat de coalitiepartijen VVD en PvdA bereidt zullen zijn om de scherpe kantjes van de fiscale wet af te halen. Of dat zo is wachten we af, de grote onrust onder ouderen over hun inkomen zou een correctie rechtvaardigen. Niet in de laatste plaats omdat ouderen veel meer inleveren dan 65-minners.

 

Nico van scheijndel

25 januari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.