Proud to be Senior

Het meldpunt koopkracht dat de politieke partij 50Plus donderdag opende heeft het druk. Gisteren melde voorman Henk Krol dat er gemiddeld iedere zeven seconde een melding binnen kwam.

 

Volgens de site van 50Plus hebben zich al 3000 ouderen gemeld met een klacht over hun geslonken inkomen. Gisterenochtend waren dat er in het televisieprogramma van Eva Jinek nog 1300. Volgens voorman Henk Krol kwam er in de loop van zondag gemiddeld iedere zeven seconden een nieuwe klacht bij. Misschien wat overdreven, want dan had de teller hoger moeten staan dan de 3000 die de site van de partij meldt op haar site. De verwachting is dat in de week van de 23ste meer klachten zullen volgen omdat gepensioneerden dan de AOW en pensioenen ontvangen.

50Plus opende afgelopen donderdag het meldpunt koopkracht om te inventariseren wat de gevolgen van de kabinetsmaatregelen zijn. Met de resultaten wil zij het kabinet bewegen iets aan de inkomensachteruitgang te doen. Volgens het onderzoeksbureau Nyfer en het NIBUD gaan ouderen, 65-plussers en prepensioeners procentueel het meest op achteruit. Het meldpunt moet van kille cijfers sappelende mensen maken.

Het meldpunt heeft het nu druk met de eerste indrukken, een lager salaris of uitkering, hogere eigen bijdragen, een voorspelde achteruitgang. In april volgt de volgende inkomensdaling wanneer de pensioenfondsen korten en andere maatregelen van kracht worden. De Russische dictator Stalin zei al: “één dode is een drama, een miljoen doden een statistiek”. Een inkomensachteruitgang in een overzicht van 7,7 procent is een getal, € 112 netto per maand minder, een drama.

 

Nico van Scheijndel

21 januari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.