Proud to be Senior

Help 55-plussers aan werk

januari 14th, 2013

De ouderenombudsman vraagt hulp voor de werkzoekende 55-plussers. Hebt u ideeën hoe het verder moet met de werkloze 55-plussers, dan wordt u van harte uitgenodigd om uw idee te delen.

 

Vandaag opent de ouderen ombudsman op haar site een enquête waar een ieder die ideeën heeft om het probleem van de ouderen werkzoekende op te lossen zich kan melden. De enquête biedt al een aantal standaard oplossingen, maar nodigt u ook uit om eigen ideeën te delen.

Ieder idee is welkom om het grote aantal oudere werklozen weer aan een baan te helpen. Ieder keer wanneer er cijfers over de werklozen en het vinden van een nieuwe baan worden gepubliceerd, blijkt dat ouderen de grootste moeite hebben om weer betaalt werk te vinden. Er zijn vele redenen voor dat nodeloze zoeken. Werkgevers hebben vele vooroordelen. Werkzoekende gebruiken de verkeerde woorden in hun sollicitatiebrief. Het solliciteren zijn de ouderen ook verleerd. Het netwerk van de oudere werkzoekende is niet geschikt om een nieuwe baan te vinden. De functie waar uit ze zijn ontslagen is ook bij andere bedrijven opgeheven of ze zoeken op de verkeerde plek.

Vorige week startte CapGemini de discussie met een verlaging van het loon van ouderen omdat ze hun geld niet waard zouden zijn, maar er moeten toch betere voorstellen zijn? De ouderen ombudsman pakt die handdoek op en vraagt medewerking van een ieder die een goed idee heeft. Bezoek de site van de ombudsman (http://www.ouderenfonds.nl/ouderenombudsman) en help hem en alle oudere werkzoekenden.

 

Nico van Scheijndel

14 januari 2013

 

De link waar de enquête staat:

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.